Markten geannuleerd door coronavirus

De nieuwe maatregelen rond het coronavirus laten geen openbare markten meer toe vanaf woensdagmiddag 18 maart tot en met 5 april. Omdat er heel wat onduidelijkheid was rond deze regeling gaf de federale overheid extra duiding.

Alle openbare markten in België worden gesloten, tenzij ze onontbeerlijk zijn voor de voedselvoorziening in gebieden die geen commerciële voedselinfrastructuur hebben. In Evergem zijn er voldoende winkels en warenhuizen. Dus de markt mag niet meer doorgaan.

Hinderpremie

Net als bij de horecazaken kunnen marktkramers beroep doen op de hinderpremie van de Vlaamse regering. Je kan die premie aanvragen via de website van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Vraag die premie aan

Ook voor ijskarren en foodtrucks

Deze maatregel geldt ook foodtrucks en ijskarren. De federale overheid laat enkel foodtrucks toe als ze een volwaardige meeneemmaaltijd aanbieden.

Evergem ondersteunt horeca

Op onze website staat een lijstje met alle horecazaken die in Evergem thuis leveren en waar je maaltijden kan afhalen. Op die manier is het voor de Evergemnaar snel duidelijk of zijn favoriete lokale horecazaak nog maaltijden aanbiedt. Marktkramers die ook in afhaal voorzien, voegen wij toe aan dit lijstje.

Bekijk het lijstjeMeld je aan als horecazaak of marktkramer

Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020 16.38 u.