Lovende recensies voor films Cinema Westside

Altijd leuk om even te lezen wat de filmcritici schrijven over de films in Cinema Westside. We verzamelden enkele quotes over Dolor y Gloria, Midsommar, Huisdiergeheimen 2, De Patrick en Parasite. De filmtitel van 15 oktober is ook gekend: Martin Eden.
 • NIEUW! Martin Eden - dinsdag 15 oktober

  De zeeman Martin Eden redt Arturo, de jongste zoon uit een rijke familie, uit een penibele situatie. Die neemt hem mee naar zijn huis waar hij Elena, Arturo’s zus, ontmoet. Hij is op slag verliefd. De jonge, aantrekkelijke en verfijnde vrouw is bovendien een symbool van de sociale status waarnaar hij streeft. Martins droom is om ondanks zijn bescheiden afkomst en de vele obstakels schrijver te worden. Via de oudere intellectueel Russ Brissenden belandt hij echter in socialistische kringen, waardoor hij in conflict komt met Elena en de burgerlijke wereld.

 • Dolor y Gloria - dinsdag 24 september

  "De intimiteit in elk frame voelbaar. Zo'n opendeurdag in het hoofd van een artiest, dat maak je niet vaak mee" (★★★★★ in De Morgen)

  "Almodóvar-aficionado's kunnen zich laven aan een viering van zijn leven en cinema in het algemeen" (★★★★ in Focus Knack)

 • Midsommar - dinsdag 8 oktober

  "Aan zo veel artistieke flair en ambitie kan een filmlief­hebber wel zijn hart ophalen" (★★★★ in De Standaard)

  "Midsommar houdt zijn kijkers langer vast dan aangenaam is, en wanneer de credits over het scherm rollen, zullen ze verward, gechoqueerd en met een onbehaaglijk gevoel achterblijven" (★★★★★ in De Morgen)

 • Huisdiergeheimen 2 - zondag 20 oktober

  "Even gemoedelijk als zijn voorganger" (NRC)

 • De Patrick - dinsdag 22 oktober

  "Een zelfverzekerd, geestig en eigenzinnig debuut waar vlees aan zit. Véél vlees" (★★★★ in Focus Knack)

  "Eenmaal in de bioscoop beseften wij al na tien minuten dat we niet naar een olijke nudistenkomedie zaten te kijken, maar naar een tragikomisch rouwgedicht van een begaafd cineast" (★★★★ in Humo)

 • Parasite - dinsdag 10 december

  "Rep je dus zo snel mogelijk naar Parasite, want dit is mogelijk de beste film dit je dit jaar in de bioscoop kunt zien" (Vertigo)

  "Bong Joon-ho zet de klassenverhoudingen op hun kop in Parasite, een hoogst entertainende mix van satire en suspense die terecht werd bekroond met de Gouden Palm" (★★★★★ in Focus Knack)

 

Ontdek alle films op www.cinemawestside.be en reserveer je zitje!

Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2019 12.29 u.