Legionellabesmetting in Gentse Kanaalzone - update 14 mei, 17.50 uur

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft ons om 17.40 uur gemeld dat er een nieuwe patiënt is opgenomen in het ziekenhuis. De teller staat nu op 17 personen. De patiënt werd nu ziek, maar liep de besmetting op in dezelfde periode als de andere patiënten.

Veel gestelde vragen over Legionella

  • Woonzorgcentra, scholen, kinderdagverbijven en apothekers ontvangen heel binnenkort een nieuwsbrief van Agentschap Zorg en Gezondheid.
  • Medische vragen: contacteer je huisarts
  • Algemene vragen: Gent Info T 09 210 10 10

Brononderzoek

De afgelopen dagen liet Agentschap Zorg en Gezondheid waterstalen onderzoeken in en rond de installaties voor koelwater van meerdere bedrijven in de Gentse Kanaalzone. Omdat de bacterie eerst moet kunnen groeien in zo’n waterstaal, zal het tot volgende week duren vooraleer de analyseresultaten bekend zijn en er een mogelijke oorzaak kan aangewezen worden. Bedrijven die bedrijfsafvalwater moeten koelen, zijn verplicht meerdere keren per jaar legionellametingen te doen. Ook die resultaten werden opgevraagd.

De patiënten worden de komende dagen nog verder bevraagd om op zoek te gaan naar wat ze met elkaar gemeenschappelijk hebben. Uit de eerste resultaten van deze bevraging blijkt dat zij niet op gemeenschappelijke evenementen of locaties aanwezig zijn geweest.

Het gemeentebestuur wenst de patiënten een spoedig herstel toe. 
Ze hoopt dat de bron snel mag worden gevonden.


Lees ook de vorige updates.

Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2019 17.40 u.