Leefbaar Doornzele

In Doornzele ontfermt een bewonersgroep zich over de veiligheid van de dorpsgenoten. Samen met het gemeentebestuur, vertegenwoordigers van de school en verenigingen en met de politie stelden ze een plan op om Doornzele leefbaarder te maken. De groep heeft de toepasselijke naam ‘Leefbaar Doornzele'.

De maatregelen zijn een antwoord op de vragen en verzuchtingen die bewoners aanbrachten bij de gemeente. Via onder meer de Dorpsdagen en infomarkten, vroeg de werkgroep ook de mening van andere inwoners. Zo werd meer duidelijk waar de noden en mogelijke oplossingen liggen. Het gemeentebestuur engageert zich om zoveel mogelijk aan de wensen van de inwoners te voldoen en zoekt mee naar haalbare oplossingen.

Alle inwoners van Doornzele ontvangen een bewonersbrief met de maatregelen. Deze zijn nog niet definitief. Tegen de zomer worden er proefopstellingen geplaatst. Begin 2021 worden alle inwoners uitgenodigd naar een evaluatievergadering. Daarna volgt een definitieve opstelling, met eventuele aanpassingen bij de evaluatie.

Dit zijn de plannen.

  • Het verkeer blijft zolang mogelijk op de middenweg van Doornzele Dries rijden.
  • Er komen twee veilige oversteken voor voetgangers dwars over de middenweg.
  • We dwingen 50 km per uur af op de middenweg.
  • Er komt een uniforme zone 30.
  • We weren doorgaand vrachtverkeer.
Gepubliceerd op dinsdag 19 mei 2020 0 u.