LAZARUS & Robbin Rooze - Iemand moet het doen

In kader van de Culturele Veertiendaagse.

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in het toenmalige Oost-Pakistan (Bangladesh). Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goede bedoelingen.

Duur

Nog niet gekend.

Bezetting

Koen De Graeve, Günther Lesage, Pieter Genard, Iliass Bellaajal, Aminata Demba, Ismaïl L’hamiti, Robbin Rooze, Akram Saibari, Maaike Somers, Ryszard Turbiasz (spel, tekst, regie)

 

www.arsenaallazarus.be 

 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Vriendenprijs: 18 / 10 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem