Kruispunt E34/N49 - Stroomstraat gaat definitief dicht

Agentschap Wegen en Verkeer bouwt sinds maart 2018 een nieuwe brug over de E34/N49. Maandag 25 februari start de laatste fase van de werken, vanaf dan gaat het kruispunt definitief dicht. Als alles vlot verloopt, gaat de brug begin mei open.

Op de E34/N49 is er vanaf dan één rijstrook open in elke richting. De situatie blijft zo tot aan het einde van de werken. Voor de veiligheid geldt er aan de werfzone een snelheidsbeperking van 70 km per uur. 

Wat houden de werken in?

De nieuwe brug kadert in de ombouw van de E34/N49 tot autosnelweg. De komst van de brug en de afsluiting van het kruispunt dragen bij tot vlotter en veiliger verkeer op de expresweg. In de laatste fase werkt de aannemer de brug verder af. De leuningen worden geplaatst en het brugdek krijgt een toplaag in asfalt. Ook de toegangswegen naar de brug krijgen een toplaag in asfalt. Het kruispunt met de Stroomstraat wordt verder aangepast en gaat definitief dicht. Deze werken duren tot begin mei. 

Verkeerssituatie van 25 februari tot begin mei

  • Het verkeer op de E34/N49 rijdt over één rijstrook in elke richting via een doorsteek door de middenberm.
  • Het kruispunt aan de Stroomstraat gaat nu definitief dicht voor alle verkeer. Ook fietsers en voetgangers kunnen niet meer oversteken totdat de brug volledig klaar is.
  • De omleiding voor gemotoriseerd verkeer loopt via de kruispunten met de Vaarstraat en Oosthoek.

Bekijk de info op de website van Agentschap Wegen en verkeer

Gepubliceerd op vrijdag 8 februari 2019 0 u.