Krijg geld voor een eigen bos

Droom je van een eigen bos? Dan is BOOST misschien wel iets voor jou. BOOST is een fonds van de Oost-Vlaamse Bosgroepen. Zij willen samen met de Provincie voor meer bos zorgen. Jij kan geld krijgen uit dat fonds. Dien je aanvraag in voor 30 april en maak kans op maximum 25.000 euro steun per hectare

Meer bossen betekent meer groen, meer plaats om te ontspannen en meer biodiversiteit. Bossen zijn ook goed tegen de klimaatverandering. Heb jij grond die je wil bebossen? Dan is BOOST de oplossing. De medewerkers van De Bosgroepen helpen je met jouw droom. Ze geven advies en wijzen je de weg naar de juiste vergunningen en subsidies. Ze kunnen ook samen met jou een plantplan opmaken. Er is ook nazorg. Je kan na de aanplant nog steeds om hulp vragen.

Afgelopen drie jaar kwam er dankzij BOOST ongeveer 14 hectare nieuw bos bij in Oost-Vlaanderen. Het Bezoekbos van Sleidingenaar Hubert De Decker achter het MUDA in Evergem-Centrum is één van de mooie voorbeelden.

Geef een gift

Is een eigen bos geen optie, maar wil wel zorgen voor extra bos in onze gemeente? Dan kan je ook een gift geven aan BOOST. Elke euro gaat integraal naar de aanplant van klimaatrobuuste bossen.

MEER INFO EN AANVRAGEN

Gepubliceerd op woensdag 1 februari 2023 16 uur