Koppelingsgebied Rieme-Noord al spelend geopend

Leerlingen van basisscholen De Cocon, De Schatkist en De Regenboog openden op dinsdag 31 mei het nieuwe koppelingsgebied met een bosspel. Blikvangers aan de ingang van het speelbos zijn het welkomstbord met tekeningen van de Evergemse schoolkinderen en de totempaal met bosdieren.

BEKIJK ALLE TEKENINGEN

BEKIJK ENKELE SFEERFOTO'S

De werken in het koppelingsgebied Rieme-Noord zijn afgerond. Een boomgaard met 38 fruitbomen, ongeveer 20.000 m² nieuw bos, 34 dreefbomen en een brede struikengordel richting Zonneberg zal North Sea Port vanaf nu elk jaar een beetje kleurrijker en biodiverser maken.

Het nieuwe bos en de buurttuin met boomgaard zullen enerzijds een groene buffer vormen tussen de woonkern van Rieme en de bedrijventerreinen ten noorden ervan en anderzijds een belevings- en ontmoetingsplek worden voor de bewoners van Rieme en de werknemers van de bedrijven.

Een mooie naam voor de nieuwe plek

Het koppelingsgebied ziet er fantastisch uit. We zoeken een klinkende naam die past bij het gebied. Via het participatieplatform wijmakenevergem.be kan je tot 1 juli een naam voorstellen. Net als bij het Velodroompark kiest de cultuurraad dan twee kanshebbers. Daarna volgt er een publiekstemming. De winnende naam gaat dan naar de gemeenteraad. De raadsleden maken de definitieve beslissing.

VERZIN EEN NAAM VOOR HET SPEELBOS

Gemeenschappelijke financiering

De inrichtingswerken kwamen er dankzij de financiële inspanningen van de Vlaamse overheid, North Sea Port en onze gemeente. Het project kost in totaal zo’n kleine 200.000 euro. Het Vlaamse Gewest staat in voor ongeveer 86.000 euro (78.000 euro subsidies landinrichting, 8.000 euro middelen Departement Mobiliteit en Openbare Werken - Afdeling Maritieme Toegang). North Sea Port betaalt ongeveer 44.000 euro en onze gemeente ongeveer 70.000 euro.

Meer info over dit project op www.vlm.be/riemenoord

 
Gepubliceerd op dinsdag 31 mei 2022 19 u.