Knotboom zoekt knotter

Knotbomen en houtkanten zijn heel typisch in ons landschap. Goed beheer is noodzakelijk. Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei (RLML) startte het platform 'Goed Geknot'. Ze zoeken knotters die een handje willen helpen in ruil voor hout. Er is een startmoment in het Heldenpark van Eeklo.

Onze knotbomen en houtkanten hebben regelmatig onderhoud nodig om gezond te blijven. Steeds minder eigenaars kunnen of willen die werken uitvoeren.

Ben je op zoek naar lokaal en duurzaam hout? Kan je houtkanten afzetten of bomen knotten? Heb je interesse om samen met vrienden een knotteam op te starten? Of wil je aansluiten bij een bestaand knotteam? RLML zoekt streekgenoten bij wie het kriebelt om in de late herfst en winter aan de slag te gaan. De medewerkers van het Regionaal Landschap helpen jou met de verzekering, de contactgegevens en de overeenkomst.

  • Je voert de werken vrijwillig uit, in ruil voor het dik brandhout.
  • De eigenaar staat in voor de verwerking van het fijn snoeiafval.

Startmoment

Op zaterdag 15 oktober vindt er van 14 tot 17 uur in het Heldenpark van Eeklo (Oostveldstraat 91) een startmoment plaats voor nieuwe en ervaren knotters. Het ideale moment om ervaringen uit te wisselen of knotsgekke herinneringen op te halen.

RLML voorziet een seizoensoverzicht en kleine attentie. Daarnaast licht een medewerker ook de werking van het vernieuwde 'goedgeknot'-platform toe. Er is ruimte om vragen te stellen.


Wil je er bij zijn? Neem dan contact op met medewerker Marco

MEER INFO EN EEN EEN GETUIGENIS

Gepubliceerd op woensdag 14 september 2022 14 uur