Stel je kandidaat voor de seniorenraad

Ben jij 55-plus en wil je opkomen voor onze senioren? Dan ben jij de geknipte persoon om de seniorenraad te vervoegen. De seniorenraad adviseert namelijk de gemeente over alles wat de senioren aanbelangt.

Wat doet de seniorenraad precies?

De raad probeert de samenwerking met het seniorenwerk en de seniorenzorg te bevorderen en moedigt senioren aan om hun stem te laten horen. De raad promoot ook activiteiten van en voor senioren.

Als 55-plusser uit Evergem kan je:

  • met spreekrecht deelnemen aan de seniorenraad. De vergaderingen zijn openbaar. Als vrije toehoorder heb je geen stemrecht.
  • je kandidaat stellen om met stemrecht deel te nemen als je niet bent aangesloten bij een gemeentelijke seniorenvereniging.

Voorwaarden om deel te nemen

  • Als kandidaat mag je geen deel uitmaken van de gemeenteraad of de raad voor maatschappelijk welzijn.
  • Je mag ook geen ander politiek mandaat uitoefenen.
  • Er worden maximum twee onafhankelijke 55-plussers verkozen. Bij voorkeur van een verschillend geslacht.

Interesse?

Werk jij graag actief mee aan het gemeentelijk beleid? Stuur dan je kandidatuur voor deelname met stemrecht naar de seniorenconsulent. Per brief naar Administratief centrum Evergem of via mail naar seniorenconsulent@evergem.be.

Ontvang je liever een uitnodiging om als vrije toehoorder deel te nemen? Contacteer dan de seniorenconsulent via bovenstaand mailadres of op T 09 358 77 63.

Gepubliceerd op donderdag 6 juli 2023 12.21 uur