Infomarkt over gedetailleerde plannen ombouw R4

De Werkvennootschap werkt aan de ombouw van de R4 West en Oost. We maken de ringweg veiliger voor alle weggebruikers. Op dinsdag 28 juni kan je de gedetailleerde plannen van de zone tussen de E34 en het Ovaal van Wippelgem inkijken tijdens een infomarkt.

Stand van zaken in zone Evergem

Vorig jaar kreeg De Werkvennootschap een omgevingsvergunning voor de werken aan de 12 knooppunten en de tussenliggende gedeelten. Bij de eerste vier knooppunten zijn er al belangrijke stappen gezet.

De werken aan de twee fietsbruggen en de fietstunnels aan de Hoogstraat en het Ovaal van Wippelgem gingen van start. Als alles volgens plan verloopt, rijden de eerste fietsers in het najaar veilig en vlot over en onder de R4.

Infomarkt

Aannemer BRAVO4 mag de werken uitvoeren. De aannemer zal de basisplannen nu verder verfijnen. Tussen eind juni en eind september vraagt BRAVO4 dan nieuwe omgevingsvergunningen aan en zijn er ook opnieuw openbare onderzoeken.

Het openbaar onderzoek van de zone tussen de E34 en het Ovaal van Wippelgem zal in de zomer starten. Op dinsdag 28 juni is er van 17 tot 20 uur een infomarkt in het Koetshuis van het Kasteeldomein van Wippelgem (Kramershoek 4). Je kan doorlopend langskomen, maar je moet wel inschrijven. Zo zijn er voldoende projectmedewerkers aanwezig om op je vragen te antwoorden.

SCHRIJF JE IN

De vergunning voor de zone vanaf het Ovaal van Wippelgem tot de Ringvaart volgt later. Dan is er opnieuw een infomarkt.

Meer info?  

Neem een kijkje op de projectwebsite van R4WO.
Schrijf je ook in op de nieuwsbrief.

Gepubliceerd op woensdag 15 juni 2022 9 u.