Iedereen Leest dankzij Boekstart

Sinds 1 juli neemt de Bibliotheek deel aan ‘Boekstart’, een project van Iedereen Leest. Boekstart leert ouders met jonge kinderen genieten van boeken. Op 26 oktober kan je in de Bibliotheek van Sleidinge terecht voor het speel- en infomoment.

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, zijn ook taalvaardiger en doen het vaak beter op school. Samen met je kind in boeken kijken is fijn en gezellig. Het is goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.

Het eerste boekje ontvang je als je kind zes maanden is (via Kind & Gezin). Je baby leert het boekje vastnemen en de blaadjes omdraaien. Als je kind 15 maanden is, volgt een pakket met twee peuterboeken. Dat kan je afhalen in de bibliotheek. In het pakket zit ook een brochure met tips om voor te lezen.

Lid worden van de Bibliotheek is gratis. Ontdek wat we allemaal in huis hebben: er is een speciale collectie voor baby’s en peuters, met knisper- en badboekjes.

Spelen doet bewegen

Op 26 oktober om 10 uur kan je in de Bibliotheek van Sleidinge terecht voor het speel- en infomoment ‘Spelen doet bewegen. Doe jij ook mee?’. Alle ouders met een kindje tussen 0 en 2,5 jaar zijn welkom om de armpjes en beentjes los te gooien.

SCHRIJF JE GRATIS IN

 

Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2019 16.46 u.