Herinrichting Brico-kruispunt: waar staan we nu?

Dit najaar gaan wellicht de eerste werken aan het Brico-kruispunt in Wondelgem van start. De drukke en gevaarlijke kruising krijgt een volledige make-over met een autotunnel en fietsbruggen. De werken zullen ongeveer zeven jaar duren.

Eerst voorbereidende werken, dan de knooppunten zelf

De ombouw van de knooppunten kan pas starten als alle vergunningen er zijn. Dus ook de vergunningen voor de voorbereidende werken. Zodra die er zijn, gaan die werken van start. 

De verschillende nutsmaatschappijen zullen dan hun internetkabels en de elektriciteits- en waterleidingen verleggen. Een aannemer maakt ook het terrein helemaal klaar voor de echte omvorming. De hinder van deze werken is beperkt.

Pas daarna steekt de aannemer BRAVO4 de eerste schop in de grond voor de eigenlijke herinrichting van de R4.

Infomarkten

In 2022 kwam je tijdens een infomarkt te weten hoe de ombouw precies zal verlopen en wat er precies verandert. Team R4WO liet geïnteresseerden kennismaken met toekomstbeelden, maar gaf ook uitleg bij de situatie tijdens de werken. Dat deden ze door het wat en wanneer van de verschillende fasen toe te lichten, maar ook door de verwachte hinder al in kaart te brengen.

BEKIJK DE INFOPANELEN VAN DIE INFOMARKT

Al drie fietsbruggen

In Evergem en Wondelgem kwamen er al drie fietsbruggen, die het aantal conflicten tussen fiets- en autoverkeer moeten verminderen.

De overige knooppunten die nog op de planning staan, zijn de kruispunten met de Riemesteenweg, Drogenbroodstraat, Elso, Langerbrugsestraat en de Gaverstraat.

BEKIJK VOOR ELKE DEELZONE DE FASEN EN PLANNEN

Vragen? 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief. Heb je vragen over de werken of over de plannen? Bel dan naar T 0800 202 39 of mail naar info@R4WO.be.

Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 9 uur