Gratis herbruikbare bekers voor evenementen

Sinds juli kan je gratis herbruikbare bekers lenen voor je evenement. We werken hiervoor samen met Den Dries vzw en OBRA|BAKEN vzw. Via dit duurzaam project willen we duurzame evenementen stimuleren.

Gratis gebruik

Je kan de bekers reserveren via je evenementenaanvraag. Er is keuze uit gewone bekers, wijn- en cavabekers. Je kan ze gratis gebruiken. Je betaalt enkel een waarborg. Na 5 dagen bezorg je ze terug. Bij verlies of diefstal betaal je 3 euro schadevergoeding per beker.

Wij stellen 2.000 bekers ter beschikking en richten ons in deze startfase op de straatfeesten en de kleinere evenementen. Organiseer je een groot evenement? Dan kan je de herbruikbare bekers van afvalintercommunale IVM lenen.

Samenwerking

Voor dit nieuwe, duurzame project werken we samen met Den Dries vzw en OBRA|BAKEN vzw. Deze organisaties voor mensen met een beperking richtten hiervoor een ‘Spoelpoule’ op in het Koetshuis op het Kasteeldomein van Wippelgem. De spoelpoule wast de bekers via een speciale reinigingsmethode.

Infomoment online evenementen aanvragen

Organiseer je een buurtfeest, een fuif, een kermis … in onze gemeente? Dan vraag je dat aan. Vanaf 1 oktober doe je dat via een nieuw slim evenementenformulier op de website. Tijdens een infomoment krijg je hierover meer uitleg.

  • maandag 26 september
  • 19.30 uur
  • Cultuurcentrum Evergem

SCHRIJF JE IN VOOR HET INFOMOMENT

Gepubliceerd op dinsdag 13 september 2022 17.30 uur