Help je mee om de zalen en materiaal te poetsen?

Huur je een gemeentelijke zaal of materiaal? Help dan mee om dat proper en veilig te houden. Gehuurde ruimtes en materiaal moet je sowieso netjes achterlaten. Dat staat zo in het reglement. Om het coronavirus te bestrijden, vragen we jouw extra inzet.

Contactoppervlakken

Contactoppervlakken zijn alle oppervlakken waar meerdere personen in contact komen. Reinig die extra om besmetting te voorkomen.
Bijvoorbeeld handvaten, klinken, schakelaars en knoppen. Je vindt een overzicht in de checklist bij Downloads.

Welk schoonmaakproduct gebruik ik het best?

  • Werk met een basismengsel van warm water en bruine zeep. Als je dat niet hebt, gebruik dan gewone handzeep of afwasmiddel. De PH- waarde is bij voorkeur minimum 8.5.
  • Op 5 liter water gebruik je 25ml zeep. Dit mengsel is het meest aangewezen om het virus te bestrijden. Het gelachtig omhulsel van het virus wordt door de zeep weggehaald, waardoor het virus aan kracht verliest.
  • Desinfecteren is enkel nodig bij vermoeden van besmetting.

Bekijk het volledige hygiëneplan bij Downloads.

Waarom deze werkwijze?

Sommige infrastructuren worden bijna dagelijks gebruikt en vele verenigingen willen graag hun werking terug opstarten. Het alternatief is een quarantaine toepassen van 3 dagen tussen elk gebruik. Dan zullen we veel vaste gebruikers moeten teleurstellen.

WELKE ZALEN KAN JE HUREN?

WELK MATERIAAL KAN IK HUREN?

Vergeet niet dat je in alle gemeentelijke gebouwen in Evergem een mondmasker moet dragen. Je mag je masker uitdoen als je neerzit aan een tafel.

Gepubliceerd op donderdag 8 oktober 2020 9.15 u.