Held van de maand: Onderlinge Hulp Sleidinge vzw

Elke maand stellen we een lokale, duurzame held in de kijker. Die helden zijn burgers, organisaties, verenigingen of bedrijven die in Evergem de ontwikkelingsdoelen uitdragen. Onderlinge Hulp Evergem-Ertvelde en Sleidinge zijn ook duurzame helden. Proficiat!

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn 17 uitdagingen op lokaal, nationaal en wereldniveau. Evergem helpt mee om deze doelen tegen 2030 te realiseren, samen met bedrijven, organisaties, scholen en inwoners.

Onderlinge Hulp Sleidinge vzw is genomineerd als Duurzame Held omdat deze vereniging zich vrijwillig inzet voor mensen en gezinnen die het moeilijk hebben. Onderlinge Hulp Sleidinge vzw draagt hiermee bij tot thema 1: geen armoede, thema 2: geen honger, thema 3: goede gezondheid en welzijn en thema 10: ongelijkheid verminderen.

Meer over duurzame ontwikkelingsdoelen vind je op www.evergem.be/sdgs

Over Onderlinge Hulp Sleidinge vzw

We zetten deze maand Onderlinge Hulp Sleidinge vzw in de kijker, Evergem-Ertvelde volgt later.

Onderlinge Hulp Sleidinge vzw zet zich in voor kansarmen. Kansarm zijn, betekent niet per se dat je het financieel moeilijk hebt. Je kan op vele andere vlakken ook kansen missen: echtscheiding, psychische problemen, ziekte of een ongeval.

Elke 4e donderdag van de maand verzorgt Onderlinge Hulp Sleidinge vzw de voedselbedeling. Dit gebeurt in samenwerking met de Sociale Dienst. Enkele vrijwilligers brengen de voedselpakketten aan huis. Er zijn zo’n 35 à 40 huisbezoeken per maand. Momenteel gebeurt de voorbereiding van de voedselbedeling nog bij één van de vrijwilligers thuis, maar in 2019 zou er in Sleidinge een ontmoetingsplaats komen. Vanaf zouden personen zelf hun pakket kunnen afhalen. Er is dan ook de tijd om even samen te zijn, te praten en naar elkaar te luisteren. Deze ontmoetingsplaats zal ook veel meer zijn dan enkel een depot waar je voedsel kan afhalen.

Verder is Onderlinge Hulp een schakel tussen verschillende diensten. Ze hebben een doorverwijsfunctie. Mensen kunnen via Onderlinge Hulp ook met een fixe korting deelnemen aan het vrijetijdsaanbod in Evergem.

Ken je zelf iemand die hulp zoekt/nodig heeft? Neem dan contact op met Onderlinge Hulp Sleidinge vzw, Rachel Hillaert, tel. 09 357 49 84 / 0473 843 832, rachelhillaert@telenet.be

Gepubliceerd op donderdag 15 november 2018 0 u.