Heb jij al een account bij eBox en Mijn Burgerprofiel?

Zowel bij de federale overheid, de Vlaamse overheid en gemeente Evergem lopen er enkele grote digitaliseringsprojecten. Die projecten hebben één gemeenschappelijk doel: de centralisatie van informatie en communicatie. België doet dat met eBox, Vlaanderen kiest voor Mijn Burgerprofiel.

Het is belangrijk om bij beide websites een profiel aan te maken en je gegevens te controleren.

eBox

eBox is een veilige elektronische brievenbus. Je kan het vergelijken met je mailbox. In je eBox vind je vooral brieven van de federale overheid, zoals het aanslagbiljet van de belastingen of info over jouw pensioen. Sommige werkgevers sturen ook de betalingsfiches naar die brievenbus. Ook Evergem zal eBox binnenkort gebruiken. Als er bijvoorbeeld werken in je straat zijn, zal je de infobrief daar terugvinden. eBox is er ook voor bedrijven.

NAAR JOUW EBOX

Mijn Burgerprofiel

Mijn Burgerprofiel zorgt voor een persoonlijk overzicht van al je overheidszaken: vergunningen, attesten, de jobbonus, je Groeipakket, je schooldiploma’s … Je vindt ze er allemaal terug. Onze gemeente bouwt mee aan Mijn Burgerprofiel. Binnenkort kan je er je meldingen opvolgen. Als je eBox koppelt aan Mijn Burgerprofiel, komen alle brieven van eBox ook in Mijn Burgerprofiel toe. Je hoeft dan maar één website in de gaten te houden.

Je vindt Mijn Burgerprofiel aan de bovenkant van deze website. Je kan ook surfen naar burgerprofiel.be

96% van onze inwoners heeft een internetverbinding thuis. We laten de overige 4% niet in de steek. De medewerkers van Evergem Info zijn er om iedereen te helpen die niet digitaal vaardig is of extra hulp nodig heeft.

Kom langs in de infopunten of contacteer hen via T 09 216 05 00.

Gepubliceerd op woensdag 18 januari 2023 15.30 uur