Handig! Renovatieadvies dankzij warmtescan

In februari startte gemeente Evergem, Energiehuis Veneco en burgercoöperatie Energent een wijkrenovatietraject in de Everparkwijk. In augustus komt het mobiel Energiehuis langs. Zij geven gratis renovatieadvies op basis van een warmtescan van de woningen.

Een warmtescan?

Op 2 mei maakte een expert van Veneco een warmtescan van de voorgevel van de woningen. Dit gebeurde langs de straatkant. Een warmtescan is een foto die via kleurverschillen het warmteverlies aantoont.

Inwoners van de Everparkwijk kunnen die foto bekijken in het mobiel Energiehuis. Een renovatiecoach geeft dan gratis uitleg. Zij geeft info over het gratis renovatieadvies, de premies en de leningen. Ze is er ook voor eigenaars en huurders.

Afspraak maken

Je vindt de mobiel van dinsdag 9 tot vrijdag 19 augustus ter hoogte van Woonzorgcentrum Brembloem (Patrijzenstraat 112). Maak eerst een afspraak.

  • 9 augustus van 13 tot 17 uur
  • 11 augustus van 9 tot 13 uur
  • 12 augustus van 10 tot 14 uur
  • 16 augustus van 15 tot 19 uur
  • 18 augustus van 9 tot 13 uur
  • 19 augustus van 10 tot 14 uur

MAAK EEN AFSPRAAK

Je woning isoleren, goed voor je portemonnee

Een woning die onvoldoende is geïsoleerd, verliest veel warmte langs het dak, muren en/of ramen. Dit energieverlies kost veel geld. Je woning isoleren, betekent investeren in de toekomst en besparen op je energiefactuur. Bovendien help je actief mee aan een beter klimaat.

Gepubliceerd op donderdag 28 juli 2022 16 uur