Gratis verpakkingsmateriaal voor asbestinzameling

Vlaanderen wil tegen 2040 onze regio asbestvrij. Omdat asbest nog in veel toepassingen aanwezig is, startte IVM een project op om asbest op te halen bij particulieren en landbouwers. Er is gratis verpakkingsmateriaal, om het veilig in te zamelen. Vanaf 3 augustus kan je ermee naar het recyclagepark.

Inzameling in recyclagepark vanaf 3 augustus

Je kan je materiaal gratis aanbieden op het recyclagepark of laten ophalen bij je thuis. Als je ze naar het recyclagepark brengt, kan je daarvoor gratis asbestzakken afhalen op het park.

Voor ophaling aan huis, kan je asbestzakken kopen.

Asbest aanleveren op het recyclagepark

Vanaf 3 augustus kan je asbest naar het recyclagepark brengen, maar je moet het verplicht verpakken in de speciale asbestzakken. Die zakken kan je tot eind 2020 gratis afhalen in het recyclagepark. Er zijn kleine zakken voor brokstukken, grotere zakken voor platen. Van de grote zakken mag je een eerste keer maximum vijf stuks meenemen.

Landbouwers

Een landbouwer kan 1 of 2 containers aanvragen om asbestcementgolfplaten (400 m² of 30 m³) te verzamelen. IVM komt de container ophalen. Een container kost 170 euro, per aanvraag ontvang je twee gratis veiligheidskits. 
Grotere dakoppervlakten moeten via professionele firma's opgehaald en verwerkt worden.

De voorwaarden vind je op evergem.be/asbestcontainer, daar kan je ook een container bestellen.

Meer informatie over asbest en afval vind je op ivmmilieubeheer.be 

Gepubliceerd op maandag 13 juli 2020 0 u.