Gratis magazine met info over dementie

1 op 5 Vlamingen krijgt dementie. Verschillende Meetjeslandse organisaties ontwikkelden daarom een magazine met informatie, tips en diensten die je kunnen helpen. Je vindt er ook info over de praatcafés en de Meetjeslandse geheugenkoren.

Haal dit gratis magazine bij je huisarts, in de apotheek of het dienstencentrum.

Dementie is een verzamelnaam voor meer dan vijftig ziektes. Die ziektes tasten de hersenen aan en zorgen voor een geleidelijke achteruitgang van de geestelijke gezondheid.

Activiteitenmateriaal voor ouderen en mensen met (lichte) dementie

De bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie activiteitenmateriaal voor ouderen en mensen met lichte dementie: gezelschapsspellen, kijkboeken, conversatiekaarten, dvd’s en spelletjes om de motoriek en concentratie te bevorderen en zintuigen te activeren. Deze collectie is uniek in het Meetjesland. De bibmedewerkers organiseren spelnamiddagen in de woonzorgcentra en in de bib.

BEKIJK HET MATERIAAL

Je kan een EHBD-koffer (Eerste Hulp Bij Dementie) ontlenen via de website of Evergem Info. In die koffer zitten boeken, dvd's, cd's, spellen, folders en informatie. Er zijn ook prentenboeken om aan de allerkleinsten uit te leggen wat dementie is.

ONTLEEN ZO'N KOFFER

Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2024 12.30 uur