Goes & Goes

Michel ‘Goes’ Goessens is een poëet die het onrecht en de tristesse in de wereld om zich heen observeert en op een fijnzinnige wijze weet weer te geven. Nooit choquerend maar steeds raak. Een meesterverteller van wereldklasse. Goes schildert het Vlaamse dorpsleven zoals het is. Met de poëzie van een Lieven Tavernier, de rauwheid van een Dimitri Verhulst, de donkerste zijde van Daniel Lanois, de meesterlijke vertelkunst van Townes Van Zandt en de sociale blik van Pete Seeger.
Goes legt de kleine, scherpe kantjes bloot, weet ze prachtig te relativeren en danst een wonderbaarlijke solo op het slappe koord tussen drama en humor. De moerstaal is het Sleins (Sleidinge - Oost-Vlaanderen), een dialect dat even muzikaal klinkt als pakweg Engels of Frans. Live zet Goes de luisteraar vaak op het verkeerde been en laat hij lichtvoetige arrangementen botsen met rake (bind)teksten, een contrast dat uitnodigt tot luisteren, met de lach op het gezicht.

Natan ’Goes’ Goessens kleurt op subtiele wijze de songs in op drum. Sinds vorig jaar trekt Natan Europa rond als drummer voor Neal Black & the Healers (USA).
In België kan je hem aan het werk zien als drummer bij Bluebird en The Budapest Jesus Fanclub. 'His style is clean , precise and effective’ Neal Black
Franky Bruneel, journalist Back to the Roots Bluesmagazine, omschrijft Natan als volgt: 'Natan is niet zomaar een drummer die drumt, Natan is een drummer die musiceert.
Het is haast niet te bevatten waar een jonge twintiger de inspiratie en de maturiteit haalde om in blues precies de nodige accenten te leggen zoals alleen de zwarte muzikanten dat aanvoelen.
Dan moet je al 38 jaar actief met bluesmuziek bezig zijn, om vast te stellen dat een knaap van 22 de beste Belgische bluesdrummer is die je ooit hebt gehoord…’

Contactgegevens

Adres
Reibroekstraat  , 9940Evergem
Provincie
O-Vl
Land
België
T
093572149
G
0479 51 47 05
E
michel.goessens@telenet.be
W
http://www.goesendegasten.be/

Contactpersoon

Goessens Michel

Openingsuren

Op afspraak