Gemeentelijke zalen reserveren vereenvoudigd

Het retributiereglement om een zaal van de gemeente te huren is aangepast. Onnodige regeltjes werden geschrapt en de tarieven werden op elkaar afgestemd. Nieuw is ook dat particulieren en bedrijven de zalen kunnen huren. Het nieuwe reglement gaat in op 7 januari 2019.

Het nieuwe reglement is van toepassing op deze zalen: het koetshuis en boerderijtje op het Kasteeldomein van Wippelgem, de gemeentelijke basisscholen in Sleidinge en Wippelgem, de raadzaal in Ertvelde, ontmoetingscentra Ter Gulden Celle en De Lieve, de zaal in de Cardijnwijk en de drie zalen in Huis van Jef.

 

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen

  • Privégebruik wordt toegelaten in alle polyvalente zalen, met uitzondering van de scholen.
  • Een reservering kan per uur, in het vorige reglement was dit per dagdeel.
  • Verenigingen binnen Evergem kunnen 12 maanden op voorhand een zaal reserveren. Voor verenigingen van buiten Evergem, particulieren en bedrijven is dit 6 maanden. Er zijn verschillende tarieven. Zo betaalt een vereniging 16 euro per uur voor het koetshuis op het Kasteeldomein van Wippelgem en een particulier of bedrijf 48 euro.
  • De waarborg valt weg voor elke gebruiker. 
  • Wil je een beamer, geluidsinstallatie of borden en bestek? Dan hoef je dit niet extra te betalen. Deze zijn – indien aanwezig in de zaal – inbegrepen in de prijs.
  • Verenigingen krijgen korting als ze de zaal wekelijks of tweewekelijks huren. Respectievelijk 50% en 25%.

 

Er komt nog een communicatiecampagne naar de verenigingen en de inwoners om het nieuwe reglement bekend te maken.

 

Gepubliceerd op vrijdag 29 juni 2018 17.01 u.