Geen zitdagen belastingaangifte

De zitdagen voor belastingaangifte zijn geannuleerd door de coronamaatregelen. Je kan wel telefonische hulp krijgen om je aangifte in te vullen. Van zodra je je aangifteformulier ontvangt kan je een afspraak maken, het telefoonnummer vind je op de envelop.

Aangifte via Tax-on-web (MyMinfin)

Eenvoudig en snel!

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Voorstel van vereenvoudigde aangifte

  • Je gegevens zijn juist en volledig > Je moet niets doen en zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • Je gegevens zijn onjuist of onvolledig > Je moet ze corrigeren, ofwel in Tax-on-web (via MyMinfin), ofwel via het papieren antwoordformulier.

Hulp nodig

  • T 02 572 57 57 (elke werkdag van 8.30 uur tot 17 uur)

Laat je aangifte invullen

Je kan je aangifte laten invullen door de experten van de FOD Financiën. Omdat er geen zitdagen zijn, gebeurt dat nu telefonisch.

  • Bel naar het nummer op de envelop van je aangifte (van zodra je je envelop ontvangt)
  • Je krijgt een afspraak om je aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Nadien ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je kan je aangifte ook afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

eBox: beveiligde brievenbus van de overheid

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de Federale Overheidsdienst Financiën via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Meer info.

Gepubliceerd op woensdag 8 april 2020 0 u.