Film Flash: Hellhole, opera en Coureur in Cinema Westside

De komende weken staan er enkele kaskrakers op het programma in Cinema Westside: La Traviata, Stan & Ollie, Hellhole en een nieuwe film: Coureur.

Opera 'La Traviata'

Dinsdag 26 februari - 20 uur 

Alfredo wordt in het betoverende Parijse uitgaansleven verliefd op de courtisane Violetta. Maar onderhuids woekert narigheid dat hen ten slotte naar een tragisch einde voert. Er zitten volop mooie melodieën in deze opera, waaronder het beroemde Drinklied en het uitgelaten ‘Sempre libera’ – aria’s waarin de lyriek van de Italiaanse opera op zijn aantrekkelijkst is.

De productie van Richard Eyre voor The Royal Opera etaleert met verve elke emotionele kleurschakering, van de wankele eerste schreden op het liefdespad via de pijnlijke confrontatie tot het onvermijdelijke slot. 

De voorstelling duurt ongeveer 3 uur 40 minuten, inclusief 2 pauzes. Tijdens de pauze krijg je een drankje aangeboden. Wie wil, mag in avondkledij komen, maar dat is zeker niet verplicht. We rollen de rode loper alvast voor je uit...

Bekijk de trailer

Stan & Ollie

Dinsdag 19 februari - 20 uur

Stan en Ollie, beter bekend als Laurel en Hardy, is het grootste komische duo dat Hollywood gekend heeft. Met een gouden tijdperk op zak, besluit het duo jaren later hun triomfantelijke afscheidstournee te plannen in Groot-Brittannië en Ierland. Ondanks de druk die op hen ligt wegens een hectisch schema weten ze met de steun van hun echtgenotes hun status veilig te stellen bij het aanbiddende publiek.

Nostalgisch eerbetoon aan Laurel & Hardy

Bekijk de trailer

Hellhole (België/Nederland, 2019)

Dinsdag 19 maart - 20 uur

Tijdens zijn huisbezoeken ontmoet huisarts Wannes (Willy Thomas) verschillende mensen. Een van zijn patiënten doet hem aan zijn zoon Joris denken, een F-16-piloot op missie in het Midden-Oosten. De Italiaanse Alba (Alba Rohrwacher), een tolk bij het Europees Parlement, zoekt een uitweg voor haar eenzaamheid en haar veeleisende leven in drugs en onenightstands. Mehdi, een jongeman van Algerijnse afkomst, moet zijn broer een bedrieglijk eenvoudige gunst verlenen. Na maart 2016 stellen de stad en haar verloren zielen zich dezelfde vraag: En wat nu?

Bekijk de trailer

Coureur, Kenneth Mercken (België, 2018)

Dinsdag 28 mei - 20 uur

De jonge wielerbelofte Felix staat op het punt om in Italië een semiprofessioneel team te vervoegen. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Felix' frêle gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie. Debuterend regisseur Kenneth Mercken putte voor dit universele verhaal uit eigen ervaring. Hij schopte het in 2000 nog tot Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract. In Italië ondervond hij dat zijn lichaam niet geschikt was voor de slopende sport, en keerde hij zijn jongensdroom de rug toe om film te gaan studeren. In 2012 verliet hij het RITCS met de kortfilm 'The Letter', die hem een VAF Wildcard opleverde. Ook hoofdrolspeler Niels Willaerts weet hoe het er in de wielerwereld aan toe gaat: hij is zelf coureur en maakt nu een sterk debuut als acteur. (A.I.) 

Een interview met de regisseur

Bekijk de trailer

Meer films

Bekijk het volledige programma

Reserveer je zitje in Cinema Westside 

Gepubliceerd op dinsdag 5 februari 2019 9.21 u.