Fietsbibliotheek Op Wielekes opent de deuren

Op Wielekes is een fietsbibliotheek voor kinderfietsen. Je vindt het depot van Op Wielekes naast De Kringwinkel Ateljee (Hooiwege 40). Op zaterdag 12 juni gaan de deuren open van 10 tot 12 uur. Voorlopig kan je er enkel op afspraak terecht.

Fietsbibliotheek

Op Wielekes is bedoeld voor gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar. Je kan er kinderfietsen lenen voor 35 euro per jaar (25 euro voor het tweede en volgende kinderen uit hetzelfde gezin). Met het sociaal tarief betaal je 20 euro per jaar.

Is je kind na een tijdje zijn of haar tweewieler of fietsje ontgroeid, dan kan je die inruilen voor een beter passend exemplaar. Zo hoef je niet om de paar jaar een nieuwe fiets te kopen. Er zijn nog twee voordelen: je hebt thuis minder plaats nodig en er belanden minder fietsen op de afvalberg.

Gratis lidmaatschap

Wie zelf een fiets aan Op Wielekes aflevert, krijgt in ruil een jaar gratis lidmaatschap. Vrijwilligers staan in voor de werking van Op Wielekes. Om de fietsbibliotheek een vliegende start te geven, zoekt de organisatie steeds vrijwilligers én gebruikte fietsjes én pionierleden.

Waar en wanneer

  • vanaf zaterdag 12 juni naast het magazijn van De Kringwinkel Ateljee (Hooiwege 40)
  • elke eerste woensdag van de maand van 15 tot 17 uur, op afspraak
  • elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur, op afspraak

MAAK EEN AFSPRAAK

Op Wielekes Evergem is een initiatief van de gemeente Evergem, de provincie Oost-Vlaanderen, De Transformisten, De Kringwinkel Ateljee en Bond Beter Leefmilieu.

Gepubliceerd op vrijdag 4 juni 2021 10 u.