Expo van Meetjeslandse kermisaffiches - stem en win

Van 14 juli tot en met 3 augustus dompelen we je onder in een bad van feestelijke melancholie. In de bibliotheek van Sleidinge kan je kuieren doorheen een interactieve tentoonstelling over authentieke, historische kermisaffiches van zo’n 100 jaar oud.

Foto’s inscannen

Heb jij oude (kermis)foto’s in je kast liggen? Dan kan je die vereeuwigen tijdens een inscanmoment.

  • woensdag 28 juli
  • van 14.30 tot 18 uur
  • medewerkers scannen jouw pareltjes in en geven ze meteen terug
  • Je beelden komen dan terecht in de Erfgoedbank Meetjesland, waar iedereen kan meegenieten van persoonlijke stukjes nostalgie.

Win de mooiste affiche van het Meetjesland

Het hele jaar lang kan je stemmen op de mooiste affiche van het Meetjesland. Wie zijn gegevens achterlaat op het stemformulier, maakt kans om een reproductie van deze ‘publieksfavoriet’ te winnen.

Hoe kom je erop?

Sinds 2019 werken COMEET, vzw Welzijnsband en een team van vrijwilligers samen om het regionaal archiefwezen van Meetjesland zichtbaar te maken. Als deel van die missie startten ze het project Komt dat zien! Komt dat zien! Meetjeslandse kermisaffiches op. Hiervoor gingen ze op zoek naar historische kermisaffiches. Deze werden vroeger opgehangen in de straten om de kermisfestiviteiten aan te kondigen. Niet alleen door de opsomming van activiteiten, maar ook door reclame of illustraties zijn ze vandaag een bron van kennis over het verleden. Uiteindelijk zijn er meer dan 600 affiches gevonden die dateren uit het eind van de 19de eeuw en doorlopen tot in de jaren 1980.

De volledige collectie kan je bekijken via een digitale expo op erfgoedbankmeetjesland.be

Gepubliceerd op woensdag 7 juli 2021 13 u.