Evergem Loopt!

De uitslagen staan bij Downloads onderaan. Proficiat aan iedereen!

'Evergem Loopt!' is aan zijn derde editie toe. We pasten een paar zaken aan en stippelden een volledig nieuw parcours uit. Een team mag vanaf nu uit 5 lopers bestaan.

Dit loopevenement, traditioneel op 1 mei, is zowel voor recreatieve joggers als getrainde atleten. Elk team loopt in totaal vijf rondes van 4 kilometer. Een team bestaat uit 2, 3, 4 of 5 deelnemers.

Een samenwerking met Evergem Sport! vzw, Runners Evergem en A.S. Rieme vzw.

Parcours

Je loopt een ronde van 4 km over een verkeersvrij parcours in de straten rondom Sportcentrum Hoge Wal. Op het bochtig parcours zie je heel vaak andere deelnemers. De Finse piste en de atletiekpiste zorgen voor een leuke afwisseling. Je lost elkaar af in de sporthal.

Bekijk het parcours bij Downloads.

Team

Een team telt 2, 3, 4 of 5 lopers. Afhankelijk van het aantal lopers in je team zijn er heel wat mogelijkheden om de 20 kilometer te verdelen. De enige voorwaarde is dat iedereen minstens één volledige ronde loopt.

Je kan inschrijven als jongerenteam (geboortejaar 2011), herenteam, damesteam of gemengd team.

In een gemengd team met vier of vijf lopers zitten minstens twee dames. De eerste drie teams van de categorie heren, dames en gemengd, én het eerste jongerenteam komen op het podium.

Teamsamenstelling

  1 heer 1 dame 2 dames 3 dames 4 dames
1 dame G D D D D
1 heer H G G G G
2 heren H G G G  
3 heren H H G    
4 heren H H      

H = herenteam

D = damesteam

G = gemengd team

Jongerenteam

Voor alle deelnemers die zijn geboren vanaf 2011. Er is slechts 1 categorie (jongens en meisjes niet apart). Een loper die ouder is (geboren vóór 2011) rekenen we bij de volwassenen.

Parkeren

Parkeer reglementair. Woon je niet zo veraf? Kom dan met de fiets. Parkeerplaatsen zijn immers beperkt. Omdat bijna alle omliggende straten in het parcours liggen, is er een volledig parkeerverbod in de volledige wijk.


De grote parking aan het Gravenplein kan wel bereikt worden via de Jacob Van Arteveldelaan. Na de wedstrijd kan je deze parking verlaten via Vaartstraat-West. Je mag NIET PARKEREN op de zachte berm in Vaartstraat-West.

Parkeren aan het Nederlandplein (400 m wandelen) en op de parking van Okay Ertvelde (650 m wandelen) is ook mogelijk.

Deelnemers kunnen uitzonderlijk ook parkeren op het grasterrein tussen de Ridderzaalstraat en de Slotgrachtstraat.

Opgelet: omrijden

Door de werken in Vaartstraat-West kan er hinder zijn voor het verkeer. De Guldensporenlaan is afgesloten langs één kant. Je rijdt via Kluizen om het sportcentrum te bereiken (dus NIET via Hopspot).

Praktisch

  • Je wisselt in het sportcentrum via een 'high five'. Je geeft geen estafettestok of -lint door.
  • Er is geen minimum leeftijd.
  • Je start om 14 uur op het voetbalterrein. Er is een tijdslimiet van 2,5 uur.
  • Elk team krijgt vier borstnummers. Je draagt het borstnummer op de voorzijde. Bestaat je team uit vijf lopers, dan geef je één nummer door aan de laatste loper.
    Je haalt de borstnummers af in het deelnemerssecretariaat aan Sportcentrum Hoge Wal. Wanneer je finisht, kan je je borstnummer meteen inleveren.
  • Er zijn kleedkamers, douches en toiletten in het sportcentrum.
  • Alle jongeren krijgen een medaille. Jongeren van een Evergemse school verzamelen een extra trede op hun Olympische Sportladder.