Evergem zet samenwerking Feestvarken vzw verder

Sinds 1 januari werkt Evergem samen met Feestvarken vzw. Feestvarken vzw is een vereniging die streeft naar ‘een fijne verjaardag voor elk kind’. Kinderen in armoede ontvangen een verjaardagspakket, waarmee ze een leuk feestje kunnen vieren.

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn besliste op 29 augustus om deze samenwerking ook in 2020 verder te zetten.

Het doel is om alle kinderen gelukkig te maken op hun verjaardag. Feestvarken vzw streeft naar een onvergetelijke verjaardag voor elk kind. De organisatie kan blijven bestaan dankzij giften van verenigingen, sportclubs, bedrijven, scholen en particulieren. Die organiseren activiteiten om geld in te zamelen voor de vzw. Dankzij hun steun kan Feestvarken heel wat kinderen een fijne verjaardag bezorgen.

Twee concrete doelen

Feestvarken vzw heeft twee concrete doelstellingen:

  • Verjaardagspakketten bezorgen aan kinderen die in armoede leven
  • Het taboe rond armoede doorbreken

De Sociale Dienst bezorgt namen en adressen aan de vzw, waar zij een pakket kunnen bezorgen. Elke jarige ontvangt dan een pakket op maat, ter waarde van ongeveer 45 euro. In het pakket zit een cadeau voor de jarige, materiaal om een feestje te houden (cake, vlaggen, ballonnen) en een traktatie om uit te delen in de klas.

Dit jaar vroeg de Sociale Dienst al zo’n 120 pakketten aan. De pakketten worden in Den Dries samengesteld en ingepakt door vrijwilligers. 

Steun Feestvarken vzw

Feestvarken is steeds op zoek naar vrijwilligers. Vooral voor de sensibilisering in de scholen kan ze nog helpende handen gebruiken. Je kan ook vrijwillig financiële steun geven via www.feestvarkenvzw.be

Gepubliceerd op vrijdag 30 augustus 2019 8.56 u.