Evergem verdeelt opnieuw Burgerbudget

Dit jaar kan je opnieuw projecten indienen voor het Burgerbudget via het participatieplatform wijmakenevergem.be. We verdelen 70.000 euro. Projecten die een link hebben met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) krijgen een hogere score bij de beoordeling.

In 2021 kregen de Sociale kruidenier, de Speelruimte aan de Molen van Wippelgem, Het Art'istennest en Boomgaard Plus elk een deel van het Burgerbudget. Heb jij ook een idee om je buurt te verbeteren? Als inwoner voel je het best aan waar kansen liggen om te grijpen.

Tot dinsdag 28 februari kan je ideeën toevoegen aan het participatieplatform wijmakenevergem.be. Nadien volgt een jurybeoordeling en een publieksstemming.

NAAR HET PLATFORM

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

"Tegen 2030 is de hele wereld een eerlijke, gezonde en veilige plek om te leven." Is dat niet iets wat iedereen wil? In 2015 staken die 193 leiders hun koppen bij elkaar. Niet alleen de grote wereldleiders gaven hun mening, maar miljoenen mensen stemden mee. Zo kwamen de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) tot stand: 17 thema's, met aan elk thema verschillende doelstellingen gelinkt.

Als alle doelstellingen in 2030 behaald worden, wordt de wereld een goede plek om te leven voor iedereen. Gemeente Evergem werkt mee aan die doelstellingen. Als jouw project voor het Burgerbudget een link heeft met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, krijg je daarom een hogere score bij de beoordeling van de jury.

EEN OVERZICHT VAN DE 17 THEMA'S

Gepubliceerd op donderdag 12 januari 2023 11 uur