Dorpskernvernieuwing Rieme van start

De voorbereidende werken voor de vernieuwing van de dorpskern zijn afgewerkt. Begin januari startten de echte wegenwerken. Die zullen ruim twee jaar duren. Omdat Rieme tijdens wereldoorlog II zwaar gebombardeerd werd, bestaat de kans dat er nog explosieven in de ondergrond zitten.

Bombardementen Wereldoorlog II

Rieme werd in Wereldoorlog II zwaar gebombardeerd. De olieraffinaderij was daarbij het doelwit. Tot nu toe zijn er geen concrete aanwijzingen dat er (niet ontplofte) explosieven in de grond zitten. Er is dus geen enkele reden tot paniek. We houden er wel rekening mee dat we een of meerdere explosieven kunnen aantreffen. We nemen daarom alle nodige voorzorgsmaatregelen.

Registreer je op be-alert

Als er risico of gevaar is, dan willen we de mensen in de omgeving zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Dat doen we van zodra we over de juiste informatie beschikken.

We doen dat via verschillende kanalen, waaronder be-alert. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich registreren op be-alert, zodat we over hun telefoonnummer en/of mailadres beschikken.

  • be-alert.be/nl
    • Geen toegang tot internet? Evergem Info helpt je graag, T 09 216 05 00.
    • Al geregistreerd? Controleer dan even of jouw gegevens nog correct zijn.

Volg de werken via website en nieuwsbrief

De plannen en informatie over de dorpskernvernieuwing vind je op evergem.be/dorpskernRieme, je vindt er ook een informatiefolder over de oorlogsgeschiedenis en mogelijke evacuatie.

Via de nieuwsbrief @Rieme ontvang je informatie over de dorpskernvernieuwing en de stand van zaken van de werken. Abonneren kan via evergem.be/nieuwsbrief

Omwonenden ontvangen concrete informatie over de fasering en hinder in hun straat. Zij kunnen ook terecht bij de werfleider.

Gezellige en aangename plek om te wonen

De komende twee jaar zien we de dorpskern van Rieme stilaan evolueren naar een mooie, gezellige en aangename plek om te wonen en te leven. Dankzij de medewerking, ideeën, vragen en verzuchtingen van de Riemenaren, kwamen we tot plan voor een nieuwe dorpskern, met en door Riemenaren. We kijken al uit naar het eindresultaat.

Gepubliceerd op woensdag 6 januari 2021 0 u.