Doe mee met de groepsactie stookolietanksanering

Heb je nog een oude stookolietank die je niet meer gebruikt? Of wil je binnenkort overschakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp, houtkachel, gas...)? Meld je dan vrijblijvend aan voor de groepsactie stookolietanksanering en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden.

De gemeente en Veneco organiseren samen een groepsactie voor de sanering van stookolietanks. Na inschrijving komt een erkend technicus bij je langs voor een expertise. De technicus bekijkt samen met jou of de stookolietank na reiniging kan verwijderd of gevuld worden. Hij maakt voor jou een persoonlijke offerte, waarna je volledig vrij bent om te kiezen of je de werken al dan niet laat uitvoeren.

De groepsactie wordt aangeboden aan particulieren en landbouwbedrijven.

Help het klimaat

Door over te schakelen van stookolie naar een alternatieve warmtebron zoals een warmtepomp(boiler), houtkachel of aardgas help je het klimaat. Zelfs de overschakeling van stookolie naar aardgas heeft een gunstig effect op het klimaat, omdat de verbranding van aardgas 25 % minder CO2 uitstoot dan de verbranding van stookolie.

Als klimaatgezonde gemeente steunen we deze actie graag.

Voorkom onnodige kosten

Wie een stookolietank heeft en die niet meer gebruikt, moet deze volgens de milieuwetgeving door een erkend technicus buiten gebruik laten stellen. Vergeten stookolietanks gaan op termijn immers roesten en lekken. Door je stookolietank buiten gebruik te stellen, voorkom je bodemvervuiling en bijkomende problemen en kosten.

Schrijf je vrijblijvend in

Interesse? Schrijf je dan vanaf 18 mei in voor de groepsactie stookolietanksanering en ontvang een vrijblijvende offerte

Inschrijven kan via

Gepubliceerd op woensdag 13 mei 2020 0 u.