Oproep delen van erfgoedmateriaal over boomgaarden en fruit (1850-1970)

Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei is op zoek naar waardevol materiaal om de geschiedenis van boomgaarden en de teelt van fruit in de periode 1850-1970 in kaart te brengen.

Of je nu oude foto's, kaarten, postkaarten, documenten, verhalen of andere unieke bronnen hebt, Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei (RLML) wil graag jouw bijdrage ontvangen om een diepgaand beeld te schetsen van deze historische periode.

Wat zoeken ze?

  • Beeldmateriaal: Foto's, dia's, tekeningen, schilderijen of andere dragers die boomgaarden en fruitteelt tonen.
  • Kaartmateriaal: Historische kaarten en plattegronden met betrekking tot boomgaarden en fruitteelt.
  • Postkaarten: Oude ansichtkaarten met afbeeldingen van boomgaarden, fruitbomen, of gerelateerde scènes.
  • Documenten: Brieven, tijdschriften, brochures, en andere geschreven bronnen over boomgaarden en fruitteelt.
  • Verhalen en herinneringen: Persoonlijke verhalen, anekdotes en herinneringen van mensen die betrokken waren bij boomgaarden of fruitteelt in deze periode.

Hoe kun je bijdragen?

Je kunt je materiaal delen door een digitale kopie te sturen naar info@RLML.be. Als je fysieke objecten wilt delen, neem dan contact met hen op om verdere afspraken te maken.

Waarom is je bijdrage belangrijk?

Door deze historische bronnen te verzamelen, kan RLML een rijk en gedetailleerd beeld creëren van hoe boomgaarden en fruitteelt zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Dit erfgoedmateriaal zal worden gebruikt voor educatieve doeleinden binnen het LEADER-project Biodiverse Boomgaarden en Hooilanden.

Gepubliceerd op donderdag 9 november 2023 10.20 uur