Daasdonk - Bosstraat: heraanleg

Op de grens van Evergem en Lievegem staan er in een aantal straten werken op het programma. Het gaat om (een deel van) de Bosstraat, Daasdonk, Eeksken, ’t Hand, Mithremstraat en Wittemoer. Beide gemeenten werken hiervoor nauw samen en betalen elk een evenredig deel van de kosten.

In een eerste fase (2004-2005) werd een deel van de Bosstraat volledig vernieuwd, met een nieuw wegdek, hagen aan beide zijden en een tweerichtingsfietspad. Die eerste fase werd gecoördineerd door de gemeente Lievegem.

De tweede fase van deze wegen- en rioleringswerken wordt gecoördineerd door gemeente Evergem. De voorbereiding van deze tweede fase nam helaas heel wat tijd in beslag, maar eindelijk is het zover. Een 60-tal percelen of woningen zijn hierbij betrokken.

Je vindt de plannen bij Downloads.

Veilige fietspaden en rotonde

  • aanleggen en verbinden van de fietspaden rondom het kruispunt
  • vernieuwen van de rijweg en riolering
  • aanleggen van een veilige rotonde
  • aanleggen van nieuwe voetpaden en parkeerstroken

Bijzonder is dat dit het eerste rondpunt in de gemeente zal zijn, waar fietsers op een gescheiden fietspad voorrang hebben op op- en afrijdend verkeer.

Timing

We startten op 20 maart in de Mithremstraat en Daasdonk, tot aan het kruispunt. Deze werken duren tot begin augustus. Vanaf 11 september volgt het kruispunt Daasdonk - Bosstraat. Het kruispunt zal dan tot eind 2023 onderbroken zijn.

Omleiding

  • Tot eind 2023 rij je om via Eeksken – Boterhoek – Bredestraat – N9 – Oostveldstraat – Eeklostraat – N456 – Weststraat – Weegse – Linde.

  • De bussen van De Lijn volgen ook een omleiding, zie kaartje in bijlage. De haltes Eeksken, Daasdonk, Arisdonk, Molenstraat en Kouterweg worden tijdelijk niet bediend.

Vertegenwoordiger

Buurtbewoner Stephanie Decloedt vertegenwoordigt de buurt op de wekelijkse werfvergaderingen. Ze deelt de bezorgdheden en suggesties van de buurtbewoners mee. Stephanie woont op Daasdonk 4. Je kan haar contacteren via stephanie.decloedt@telenet.be.

IK WIL EEN MEDEWERKER SPREKEN

Wil je op de hoogte blijven van deze werken?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief @werkendaasdonk