Cultuursubsidie voor theatervoorstelling 'Steel Shoppingcenter Sleidinge'

Dit jaar is er een nieuw reglement voor cultuursubsidies. Daar wordt al gretig gebruik van gemaakt. We stellen je graag de theatervoorstelling 'Steel Shoppingcenter Sleidinge' van Tarchief voor.

Op donderdag 23, zaterdag 25, zondag 26 september, vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 oktober brengt het creatieve team van Tarchief op verschillende locaties de voorstelling 'Steel Shoppingcenter Sleidinge'. Waarom deze voorstelling? We laten regisseur Raf Goossens aan het woord:

1. De familie Steel, haar bekende voorvader Leo Steel en zijn schilderende zoons en creatieve nazaten maken een heel belangrijk deel uit van het erfgoed in Sleidinge. Bovendien is de voormalige ijzerwinkel Steel de eerste echte grote winkel in het dorp geweest (jaren ’60 en ’70) én het eerste appartementsblok in het dorp.

2. Zoals alle Sleidingenaren zien wij in korte tijd ons dorp in sneltempo veranderen. Sleidinge is net als de andere Meetjeslandse dorpen nog altijd een landelijke deelgemeente, maar we ontsnappen niet aan de verkavelingswoede en de appartementsbouw die je overal in Vlaanderen ziet opduiken. Als artistieke groep stellen wij ons daar vragen bij. Belangrijk: het is geen oordeel, het zijn vragen. Vragen die je aan de toog van het (verdwijnende?) dorpscafé ook hoort.

3. Trouwens … hoe zit het met de commerce?

4. Omdat we er goesting voor hebben en met een 60-tal vrijwilligers in deze uitdijende coronaperiode al een jaar creatieve oplossingen gezocht hebben om met elkaar in contact te treden (onder andere via Teams en via bubbels) en theater te maken.


KOOP EEN TICKET VOOR DEZE VOORSTELLING

Theatervoorstelling over 800 jaar Sleidinge

Na 'De Constateurs' in 2015 en 'De Vrijstaat' in 2019 wou deze groep enthousiastelingen snel weer aan de slag. In 2019-2020 repeteerden ze volop voor een stuk over 800 jaar Sleidinge, maar dat werd door de coronamaatregelen geannuleerd. Van de weeromstuit schreef regisseur Raf Goossens het stuk 'Steel Shoppingcenter Sleidinge'.


Dien ook een project in

Heb je ook een idee voor een cultureel project en wil je weten of je in aanmerking komt voor deze subsidie?

BEKIJK DE VOORWAARDEN

Gepubliceerd op donderdag 9 september 2021 10.09 u.