Cultuur leeft in Evergem!

Dit jaar is er een nieuw reglement voor cultuursubsidies. Daar wordt al gretig gebruik van gemaakt: al vier culturele projecten kregen subsidie. We stellen graag twee projecten voor die deze lente en zomer op de planning staan: Kunstkapellenroute en Wandermeer.

Kunstkapellenroute

De Kunstkapellenroute is een project van enkele enthousiaste kunstenaars en creatievelingen. Met deze kunstroute willen ze een brug slaan tussen erfgoed en kunst.

Mei is Mariamaand. Volgens de traditie hét moment om een kapelletje te bezoeken. Helaas zijn de tijden veranderd en verliezen we dit erfgoed meer en meer uit het oog. Door een aantal kapellen of hun omgeving met één of meerdere kunstwerken tijdelijk op te fleuren willen de initiatiefnemers de eenzaamheid van de woonachtige heilige doorbreken.

Met dit evenement worden niet enkel vergeten erfgoedelementen zoals kapellen in de kijker gezet, maar krijgen ook kunstenaars de kans om met hun werk een waardevolle bijdrage te leveren aan het culturele leven.

De kunstroute is gratis en alle dagen coronaveilig te bezoeken in de maand mei. Je vindt het plan met de deelnemers ook in de bibliotheken.

BEKIJK HET PLAN

Wandermeer

Met dit project wordt een eenvoudig idee werkelijkheid: kunst tonen in voortuinen en de mensen ervan laten meegenieten tijdens een wandeling. Veertien makers en veertien locaties zijn er te ontdekken op deze toer van 6 km. Start en einde aan Cultuurcentrum Evergem (Weststraat 31).

Boodschap van de organisator: "Kom wandelen, kom kijken, kom proeven, kom luisteren, kom ontdekken, kom verdwalen en kom vooral gewoon!".

Het festival gaat door van dinsdag 1 juni tot dinsdag 31 augustus. Tijdens de drie maanden van het festival staan ook enkele happenings op het menu.

BEKIJK HET PROGRAMMA


Dien ook een project in

Heb je ook een idee voor een cultureel project en wil je weten of je in aanmerking komt voor deze subsidie?

BEKIJK DE VOORWAARDEN

Gepubliceerd op donderdag 20 mei 2021 16 u.