Cinema Westside: Film Fest Gent On Tour - La Terra Dell'Abbastanza (Italië, 2018)

Elke derde dinsdag van de maand kan je een exclusieve avant-première meepikken.

De debuterende filmmakers Damiona en Fabio D'Innocenzo wonnen in Italie de Silver Ribbon; een prijs van journalisten voor het script en de regie.
Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. De jongens delen dezelfde dromen over een leven met vrouwen, seks en geld. Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal. Al snel leven ze in weelde en raken ze bedwelmd door het snelle geld en verliezen ze het contact met de werkelijkheid. De vrienden raken steeds verder verwijderd van hun oude leven, ze belanden in een spiraal van geweld en slaan daarmee een weg in die onomkeerbaar lijkt.

Film van Damiano & Fabio D'Innocenzo, met Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, e.a.

Gedurende het jaar komen talloze films in de reguliere bioscooproulatie die in aanmerking zouden komen voor een plek op het Film Fest Gent, maar die omwille van de timing niet geprogrammeerd kunnen worden. Het gevarieerde aanbod bevat zowel werk van gevestigde waarden als van aanstormend talent. Welke films het worden, zal telkens een maand op voorhand bekendgemaakt worden.

Gedreven door de wens om filmcultuur het hele jaar door op de agenda te zetten, bouwt de organisatie met Film Fest Gent On Tour aan een netwerk van Vlaamse vertoners en distributeurs dat de kwaliteitscinema bij een ruim publiek kan promoten. Film Fest Gent On Tour wordt ook gedragen door het brede vertonersveld in het Vlaamse gewest.

Recensies

What makes the film so fascinating to watch is that the psychology of the boys keeps bubbling to the surface organically, making it easy for audiences to understand the thought processes behind their (frequently not advisable) actions. (The Hollywood Reporter)

The film looks good, the actors capture their roles perfectly, and the editing keeps things moving at a good clip. (Variety)

Duur: 95 minuten

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Vriendenprijs: 5 euro, Kortingsprijs (groepen, -26j): 6 euro

Waar

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie