Cinema Westside: Downton Abbey (UK/VS, 2019)

De televisieserie Downton Abbey volgde het leven van de familie Crawley en de bedienden die aan het begin van de 20e eeuw voor hen werkten in een Edwardiaans Engels landhuis. Gedurende de 6 seizoenen, won de serie 3 Golden Globe Awards, 15 Primetime Emmy Awards, 69 Emmy nominaties in totaal, waardoor Downton Abbey de meest genomineerde niet-Amerikaanse televisieshow in de geschiedenis van de Emmy's is - en zelfs een speciale BAFTA-award en een Guinness World Record voor de hoogst gewaardeerde TV-show in de loop van de tijd heeft gewonnen.

De familie Crawley mogen op hun landgoed koninklijk bezoek verwachten. De hofdienaren komen langs om het bezoek voor te bereiden. Het gaat al snel schuren tussen de twee culturen. Zoveel nieuw personeel zorgt voor schandaal, romantiek en intriges. Veel van de oorspronkelijke tv-cast keert terug, alleen Lily James (Lady Rose MacClare) en Samantha Bond (Lady Rosamund Painswick) keren niet terug. In elk geval, hoog tijd voor een blij weerzien!

Duur

122 minuten

Bezetting

Regie: Michael Engler, scenario: Julian Fellowes

Met: Tuppence Middleton, Michelle Dockery, Maggie Smith, Matthew Goode, Allen Leech, Robert James-Collier, Max Brown, Elizabeth McGovern e.a.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Vriendenprijs: 5 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie