Cinema Westside: De Patrick (België, 2019)

‘De Patrick’ is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent. Patrick (Kevin Janssens) woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf.

Debuterend regisseur Tim Mielants kreeg Kevin Janssens zover om 17 kilo bij te komen voor zijn rol als sullige klusjesman. Op het idee van ‘De Patrick’ broedt hij inmiddels al meer dan dertig jaar. Dat zit zo: in 1985 trok hij met zijn ouders (“echte mei ’68-ers”) naar een familiecamping, waarvan de blinde moeder niet door had dat ze in feite een nudistencamping runde. De jonge Mielants was meteen geboeid door de plek en ruilde typische vakantiedagen aan het zwembad in voor urenlange interviews met de campingbewoners. Dit resulteerde uiteindelijk in deze intrigerende film die een fris daglicht schijnt op de prestatiemaatschappij van vandaag.

Duur

90 minuten - geen pauze.

Bezetting

Regie en scenario: Tim Mielants

Met: Kevin Janssens, Katelijne Damen, Josse De Pauw, Jan Bijvoet, Ariane Van Vliet, Hannah Hoekstra, Pierre Bokma, Bouli Lanners, Jemaine Clement, e.a.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Vriendenprijs: 5 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie