Schoolvoorstelling: Cinema Westside: Binti (België, 2019) - derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar

Maximum 340 leerlingen.

Elke dinsdagavond wordt het cultuurcentrum Cinema Westside. De digitale cinema projector (DCP), podiumbreed scherm en surround systeem zorgen voor een optimale filmbeleving in een vertrouwde omgeving. Ook in het schoolprogramma bieden we een kwalitatieve film aan.

Filmaanbod in samenwerking met JEF

JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. JEF wil kinderen en jongeren filmwijs maken, hen enthousiast maken voor goede films en filmtaal. Hun aanbod is een weloverwogen selectie van titels die inhoudelijk en vormelijk boeiend zijn om rond te werken in de klas. Dit wil je zeker met je leerlingen beleven!

Binti (België, 2019)

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer ze op een dag met haar papa Jovial moet vluchten voor de politie die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti hem al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama zodat ze in het land kunnen blijven.

Kinderen kunnen al vloggend hun dromen waarmaken, zoals Binti die het recht opeist om te dromen net zoals haar leeftijdsgenoten ongeacht hun huidskleur of afkomst. ‘Binti’ is zomers en kleurrijk ondanks het moeilijke thema migratie. De luchtige verpakking maakt het begrijpelijk en voelbaar.

Winnaar Beste Film (professionele jury) op het JEF festival, winnaar Grote prijs en speciale vermelding van kinderjury op FIFEM (Montréal).

Met bekende namen in de cast, o.a. Bebel Tshiani Baloji (Binti), Mo Bakker (Elias), Joke Devynck (mama Elias), Baloji (papa Binti), Bebel Tshiani Baloji (Binti), , Tatyana Beloy en Aboubakr Bensaihi.

Frederike Migom (regie)

Duur

90 minuten - geen pauze.

 

www.professionals.jeugdfilm.be

 

 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 4,00
Maximum 340 leerlingen

Waar

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie