Winnaars burgerbudget 2023

Dit jaar kon je opnieuw projecten indienen voor het Burgerbudget. In mei mocht je op het participatieplatform wijmakenevergem.be stemmen op je favoriet. De punten van die stemming en de punten van de jury telden we samen. Deze zeven winnaars kunnen met een deel van de pot hun project realiseren:

Korte keten biotuinbouw als brug naar lokale verankering van jongerenwelzijn: 15.000 euro

Vzw Gooikenshoeve koppelt biologische tuinbouw aan zinvolle dagbesteding voor kwetsbare jongeren. De vzw wil dit project verder ontwikkelen en de oogst wekelijks verkopen.

Verduurzaming van het artiestennest: 10.000 euro

Het Artiestennest-project is een initiatief in Kerkbrugge-Langerbrugge om de lokale gemeenschap te versterken. De actieve vrijwilligers van Den Hannekesnest doen dit via optredens en andere culturele activiteiten. Met het budget zullen ze duurzame apparatuur aankopen en een podium bouwen met duurzame materialen.

Voedselkast in Doornzele: 1.000 euro

Een kast waar mensen eten, drinken en verzorgingsproducten kunnen neerleggen … of meenemen. Omdat je te vaak leest over lege brooddozen.

Samen Evergem: 10.000 euro

Samen Evergem organiseert activiteiten voor ‘oude’ en ‘nieuwe’ inwoners om sociale samenhang te stimuleren. Ze doen dit door samen te koken, samen te lachen, samen te eten, samen te feesten en samen te leven.

Meisjes aan de bal? Ja, zeker!: 12.500 euro

KFC Eendracht Belzele ziet dat meer jongens dan meisjes voetballen en wil de drempel voor meisjesvoetbal verlagen.

Erfgoedhoeders – 10.000 euro

Een groep vrijwilligers zet een project op dat de meer dan honderd kapelletjes in onze gemeente in ere wil herstellen.

Senioren digitaal mee – 11.000 euro

Veel senioren hebben een smartphone of tablet, maar missen uitleg over het toestel. De seniorenraad zet zijn schouders onder dit project en wil opleidingen voor kleine groepen organiseren.

Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 17.11 uur