Breng een bezoekje aan ‘Den Hannekesnest’

Sinds 8 juli ben je welkom in ‘Den Hannekesnest’. Een project van Obra Baken vzw die de leegstaande kerk in Kerkbrugge – Langerbrugge heeft omgebouwd tot buurtontmoetingsplek. Je kan er lokaal winkelen of gewoon iets drinken in de gezellige bar. Kom jij ook eens langs?

Het initiatief van de buurtontmoetingsplek kwam van Obra Baken vzw. De organisatie heeft samen met buurtbewoners de kerk nieuw leven ingeblazen. In 2018 startten ze met activiteiten om te zien waar de buurt nood aan heeft, er gebeurden verbouwingswerken en samen bouwden ze de bar en winkel in de kerk op. Zo bouwen ze aan een plek waar allerlei verbindende avonturen kunnen doorgaan. 

Korte keten winkel 

Vanaf 8 juli kan je onder andere winkelen in de voormalige kerk. In de Korte keten winkel vind je een basisaanbod aan lekkere, lokale en duurzaam geproduceerde voedingswaren. De Hannekesnest steunt plaatselijke producenten en ondernemers. De winkel is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 14 tot 18.30 uur. 

Burenbar

Den Hannekesnest beschikt over een gezellige bar met een zonnig terras waarop zelfgemaakte meubelen staan. De burenbar is er voor buren en ook door buren. Alle medewerkers zijn vrijwilligers uit de dichte omgeving. Je kan in de bar onder andere genieten van lokale bieren. Bovendien is er ook een gigantische zandbak en petanquebaan. Plezier voor jong en oud is gegarandeerd! 

Vanaf vrijdag 10 juli is de burenbar officieel geopend. De bar is elke vrijdag open van 17 tot 1 uur en elke zondag van 14 tot 23 uur. 

Dorpsdagen

Vorig jaar organiseerde gemeente Evergem de Dorpsdagen in elke dorpskern. Met de Dorpsdagen stimuleert Gemeente Evergem initiatief vanuit organisaties en inwoners om samen aan de slag te gaan voor toffe ontmoetingsplekken. 

In Kerkbrugge-Langerbrugge kon je tijdens de Dorpsdag vorig jaar een kijkje nemen in de kerk. Nu opent Den Hannekesnest, een bruisend voorbeeld van wat je door samenwerking kan bereiken. Een plek die evolueert tot echte ontmoetingsstek door een samenwerking tussen inwoners, organisaties en verenigingen. 

Gepubliceerd op maandag 6 juli 2020 8 u.