Nieuw: beweegbanken!

Wist je dat er op het Kasteeldomein van Wippelgem twee nieuwe beweegbanken staan? Je vindt er ook één aan Sporthal Evergem-Centrum. Je kan op en rond zo’n bank krachtoefeningen doen. Inspiratie nodig? Scan de QR-code op de bank en ontdek verschillende oefeningen via een app.

Wat is een beweegbank?

Een beweegbank is een zitbank, maar ook een multifunctioneel, laagdrempelig beweegtoestel waarop je krachtoefeningen kan doen. Ongeacht je niveau kan je ermee aan de slag: duwen, trekken, rompstabiliteit en één- en tweebenige oefeningen. Je voert ze uit op en rond de beweegbank. 

Benieuwd? De oefeningen vind je terug in de gratis beweegapp die je scant op de bank. Het is een virtuele coach en motivator. Daarnaast zijn er ook infopanelen op de bank waarop je heel wat basisoefeningen ziet.

Leuk! Waar vind ik ze?

Op het kasteeldomein vind je een beweegbank aan de fietsenstalling, die staat aan het einde van de oprijlaan. De andere staat in de andere uithoek van het park: de achteringang van het kasteeldomein (aan de Droogte). De derde beweegbank vind je aan Sporthal Evergem-Centrum.

Loopomloop

In samenwerking met Sport Vlaanderen ontwikkelen we een loopomloop. Het is een bepijlde looproute, met afstandsaanduiding. Net zoals op de Finse piste aan Sportcentrum Hoge Wal. De kleine lus is 1,7 km lang. Later volgen er nog uitbreidingen. Onderweg kom je de twee beweegbanken tegen.

Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2023 15.49 uur