Bekijk je vaccinatiebrief online via ‘Mijn Burgerprofiel’

Een zaal, pleintje of zwembeurt reserveren, gft-bakken kopen, inschrijven voor een activiteit,… Dat doe je via de webshop op evergem.be. Voortaan kan je er ook inloggen met je elektronische identiteitskaart en de app itsme. Sinds kort is er ook een koppeling met het platform ‘Mijn Burgerprofiel’.

Inloggen met je elektronische identiteitskaart of itsme

In de webshop staan heel wat persoonsgegevens. Daarom moet je steeds inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Voortaan kan je ook jouw elektronische identiteitskaart (eID) of de app itsme gebruiken om in te loggen. Dat is heel wat veiliger dan een wachtwoord. Bovendien moet je dan geen wachtwoord meer onthouden.

Mijn Burgerprofiel

Gemeente Evergem koppelt al haar websites aan het platform ‘Mijn Burgerprofiel’ van de Vlaamse overheid. In ‘Mijn Burgerprofiel’ vind je gegevens en documenten van gemeente Evergem, de Vlaamse en de federale overheid terug. Ook akten, attesten en uittreksels zijn hier beschikbaar.

Verder kan je in ‘Mijn Burgerprofiel’ informatie raadplegen over je diploma’s, studietoelagen en renovatiepremies. Je vindt er geografische gegevens en verkeersinformatie rond wegenwerken en omleidingen terug.

Als het jouw beurt is, kan je jouw uitnodiging voor de coronavaccinatie raadplegen op het platform. Je kan de brief al lezen, nog voor de postbode hem in je brievenbus steekt.

Koppeling met eBox van de federale overheid

Nieuw is dat je in ‘Mijn Burgerprofiel’ alle overheidsdocumenten uit je eBox kan bekijken, zoals het aanslagbiljet belastingen of je aanvullend pensioen. eBox is een beveiligde elektronische brievenbus van de federale overheid. Het is een verzamelpunt waarin je al jouw overheidsdocumenten veilig digitaal kan ontvangen, bewaren en beheren.

Groeitraject

‘Mijn Burgerprofiel’ is een groeitraject en zal in de toekomst nog meer informatie van de verschillende overheden kunnen aanbieden. Je vindt ‘Mijn Burgerprofiel’ als banner bovenaan evergem.be

BEKIJK HET PROMOFILMPJE

Gepubliceerd op vrijdag 23 april 2021 12.17 u.