Meer dan 16.500 nieuwe struiken en bomen dankzij ‘Behaag je Tuin’

Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei organiseerde dit najaar de derde editie van de samenaankoop ‘Behaag je Tuin’. Inwoners konden aan interessante prijzen plantgoed bestellen. Het aanbod bestond uit gemengde haag- en houtkantpakketten, hoogstam(fruit)bomen en klimplanten.

Onze streek ziet er binnenkort nog groener en fleuriger uit. Enkele honderden mensen deden een bestelling, goed voor 366 gemengde haagpakketten, 94 houtkantpakketten, 1.462 hoogstamfruitbomen, 1.083 hoogstamloofbomen, 270 klimplanten en 101 wilgenpoten. Bedankt aan alle inwoners die hun steentje bijdroegen aan de vergroening van onze gemeente!

Afhaalmoment

Op zaterdag 9 december kunnen de Evergemse deelnemers tussen 9 en 11 uur het plantgoed afhalen op het Kasteeldomein van Wippelgem (Kramershoek 4). Ze krijgen dan ook een gratis plantgids mee naar huis.

Autochtoon plantgoed

Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei koos bewust voor 'autochtoon plantgoed'. Dat zijn bomen en struiken die al lang in onze gebieden groeien en dus goed aangepast zijn aan de bodem en de leefomstandigheden. Autochtoon plantgoed heeft veel grotere overlevingskansen dan de ingevoerde soorten. Bovendien is de groei- en bloeicyclus van deze planten afgestemd op de noden van onze lokale fauna en flora.

Heb je deze actie gemist? Geen nood! Volgend najaar komt er een nieuwe editie van Behaag je Tuin!

Gepubliceerd op donderdag 9 november 2023 9 uur