Spees vzw

Spees staat voor Speelpleinen Evergem, Ertvelde en Sleidinge.

Tijdens de zomermaanden zorgen we ervoor dat de kinderen uit Evergem een topzomer beleven op de speelpleinen in Evergem. Tijdens het jaar is onze VZW vooral bezig met het voorbereiden van de volgende speelpleinzomer en het organiseren van activiteiten voor onze animatoren. Ook organiseren we elk jaar een heus Speelpleinkamp.

Ertvelde

Het Huis Van Jef is een ideale locatie voor een super toffe speelpleinwerking. Deze locatie heeft een ruime nieuwbouw en geeft ons ook nog eens de optie om het terrein van de Hoge Wal te gebruiken. Hierdoor kunnen we leuke uitstapjes maken naar de speeltuin, fantasierijke wandelingen maken, spelletjes spelen in het bos … Noem maar op! Daarnaast krijgen de kinderen de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan bij het knutselen en zijn er knotsgekke activiteiten voorzien voor de kleinsten onder ons. Bij ons is er voor elk wat voor elk wils!

Sleidinge

Van knotsgekke piratengevechten tot fantasierijke ontdekkingstochten, op Sleidinge is er voor elk wat wils. Deze speelpleinwerking gaat door in de Gemeentelijke Basisschool te Sleidinge. De grote speelweide, speeltuin, zandbak en overdekte speelplaatsen zorgen voor de ideale speelomgeving voor groot en klein. Ze bieden de kans om voluit te spelen en ook een watergevecht of een zwembad maken zijn dan geen uitzonderingen. Verder biedt de binnenruimte ons de kans om de talenten van opkomende chefs en kunstenaars te ontdekken. Met een gemotiveerd moniteam gaan we ervoor om elk kind een toffe vakantie te bezorgen!

Wippelgem

Wippelgem… het plein waar alles mogelijk is.
Ons plein is gelegen tussen kastelen en paarden, dus magie gegarandeerd. Het gebouw waar de magie gecreëerd wordt is in de school van GBS Wippelgem. We zorgen voor een uitgebreid aanbod van creatieve en sportieve activiteiten waar het kind centraal staat. Met onze ruime sporthal is dit zeker en vast ook mogelijk bij slecht weer. Bij mooi weer zijn wij ook vaak te vinden op het domein van het kasteel van Wippelgem. Hier kunnen onze creativiteit en fantasie op hol slaan.

Inclusieve werking

Al de speelpleinwerkingen waar onze animatoren actief zijn zijn “inclusief”. Dit betekent dat alle kinderen erbij horen en mogen deelnemen. Onder inclusie verstaan we niet alleen kinderen met een beperking, maar elk kind die nood heeft aan extra ondersteuning.
Via deze link kan u meer info vinden op de site van gemeente Evergem: https://www.evergem.be/inclusieve-speelpleinwerking.

Zoekt u meer informatie als ouder over de speelpleinwerking? Klik dan hier!


Speelpleinkamp


Op het speelpleinkamp staat plezier hebben centraal! Er worden bosspelen georganiseerd, er wordt ook geknutseld en gekookt, maar gewone spelletjes op een plein worden zeker niet vergeten! Ook gaan we op uitstap, en nog zo veel meer! Elke dag worden andere activiteiten gedaan. Er zijn creatieve, actieve en soms ook vuile activiteiten. Voor ieder wat wils dus!

Voor meer informatie over het speelplein kamp kunt u terrecht op https://www.spees.be/kamp!Animator worden?


Ben jij minstens 15 jaar, een echte speelvogel en heb je nog wat vrije weken in de zomervakantie die je op een leuke manier wil vullen? Schrijf je dan in als animator op het speelplein van Evergem, Ertvelde en/of Sleidinge.

Wil je meer informatie over hoe en wat het is om een animator te zijn? Klik dan hier!

 

Wil je graag meer info over ons speelpleinkamp of over de speelpleinwerking? Stuur gerust een mailtje naar info@spees.be

Contactgegevens

Adres
Guldensporenlaan 32, 9940Ertvelde
E
info@spees.be
W
https://www.spees.be/