Naar inhoud

Psycholoog / Psychotherapeut - Eline Trenson

Beheer Psycholoog / Psychotherapeut - Eline Trenson

Psychisch lijden is moeilijk te omschrijven en uit zich vaak in symptomen: depressie, burn-out, angst (fobieën, paniek, sociale angst), alcohol en middelenmisbruik, dwanggedachten en dwanghandelingen, moeilijkheden in de relatie met anderen of seksualiteitsbeleving.

Soms wordt u geconfronteerd met vagere klachten zoals identiteitsproblemen (wie ben ik? Zingeving, zelfvertrouwen, geaardheid), onzekerheid, lusteloosheid, stress, problemen op school of op het werk, verwerkingsproblemen (rouw, trauma), het gevoel geen controle te hebben over het eigen leven, lichamelijke klachten (spanningshoofdpijn, rugklachten, algemene vermoeidheid,…)

Wanneer dit psychisch onbehagen ondragelijk wordt kan er een moment komen dat u iets wilt veranderen. Een psycholoog/psychotherapeut kan u ondersteunen bij deze keuze en u helpen deze weg te bewandelen. Het opstarten van een therapie is geen gemakkelijke keuze. Bepaalde keuzes herzien, bepaalde problemen ondervragen; vraagt moed, tijd en doorzettingsvermogen.

Als psychoanalytische therapeut beluister ik in de eerste plaats u en uw verhaal. Ik ga samen met u op zoek naar de logica die uw leven, uw verhaal kenmerkt. Via uw spreken gaan we op zoek naar die specifieke punten waar iets is vastgelopen en wat dat precies kan betekenen. Dit spreken is een therapeutisch proces dat de nodige tijd vraagt en veelal is het niet meteen duidelijk hoe alles precies in elkaar verweven zit. Het spreken is een heel heilzaam en werkzaam therapeutisch middel en gaandeweg wordt duidelijk waar knopen zich bevinden en raken die langzaam maar zeker ontwart.

 

Contact

Trenson Eline
Hulleken 19A
9940 Evergem
tel. 0472372999