Naar inhoud

Film Fest Gent On Tour in Cinema Westside - Lean on Pete (Engeland, 2017)

Deze informatie is niet meer actueel!

Gedurende het jaar komen talloze films in de reguliere bioscooproulatie die in aanmerking zouden komen voor een plek op het Film Fest Gent, maar die omwille van de timing niet geprogrammeerd kunnen worden. Gedreven door de wens om filmcultuur het hele jaar door op de agenda te zetten, bouwt de organisatie met Film Fest Gent On Tour aan een netwerk van Vlaamse vertoners en distributeurs dat de kwaliteitscinema bij een ruim publiek kan promoten. Film Fest Gent On Tour wordt ook gedragen door het brede vertonersveld in het Vlaamse gewest. Het gevarieerde aanbod bevat zowel werk van gevestigde waarden als van aanstormend talent.

De introverte tiener Charley (Charlie Plummer) kent weinig vastigheid; zijn moeder is niet in beeld, zijn jonge vader heeft al moeite genoeg zijn eigen leven op de rails te houden. Geen wonder dat Charley de kans om op eigen benen te staan met beide handen aangrijpt. Hij regelt een baantje bij de nukkige paardenmenner Del Montgomery (Steve Buscemi op zijn groezeligst). Met hem en jockey Bonnie (Chloë Sevigny) reist hij langs paardenraces in stoffige stadjes, met het grootse Amerikaanse landschap als achtergrond. Charley vindt een onverwachte zielsverwant in het paard Lean on Pete, maar als de lijmfabriek dreigt, komt de jongen voor het eerst in zijn leven voor een volwassen keuze te staan. Net als in zijn eerdere films ‘Weekend’ en ‘45 Years’ balanceert Andrew Haigh in deze verfilming van de gelijknamige roman van Willy Vlautin op de grens van weemoed en optimisme. Hij beziet deze wereld vanuit de jeugdige onschuld van Charley, zonder de pijnlijke tragiek van de levens van Del en Bonnie te verdoezelen.

De acteerprestatie van Plummer in Lean on Pete viel ondertussen al in de prijzen. De film geeft ons een medelevende en hartverscheurende blik op het verlangen naar liefde, familie en op de zoektocht naar een eigen plaats in de wereld.

Film van regisseur Andrew Haigh. Met onder andere Charlie Plummer, Steve  Buscemi, Chloë Sevigny.

  • Duur: 121 minuten

Prijs

  • Basisprijs: 7 euro
  • Kortingsprijs met Vriendenpas: 5 euro
  • Kortingsprijs zonder Vriendenpas: 6 (-26j en groepen vanaf 12 personen)
  • In Cinema Westside kan je zelf kiezen waar je zit in de zaal, bekijk een filmpje hoe je dat doet

www.filmfestival.be 

Wanneer

  • dinsdag 17 april 2018
    van 20.00 uur

Waar

Cultuurcentrum Evergem - Stroming
Weststraat 31 9940 Evergem (Sleidinge)

Reservatie

Contact

Kalender Aanraden