Naar inhoud

Cinema Westside: Blade Runner 2049 (VS, 2017)

Deze informatie is niet meer actueel!

Ridley Scotts dystopische sf film ‘Blade Runner’ (1982) is uitgegroeid tot een ware cult-klassieker. Nu 35 jaar later heeft Ridley Scott, als producent, voor de lang verwachte sequel de enigmatische Denis Villeneuve als regisseur gekozen. Villeneuve bewees met zijn vorige films (‘Incendies’, ‘Sicario’, ‘Arrival’) dat hij uit het juiste hout is gesneden om er een gedenkwaardige opvolger van te maken.

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, agent K., een lang verborgen geheim dat het potentieel heeft om wat er nog rest aan beschaving in chaos te storten. K.’s ontdekking leidt ertoe dat hij op zoek moet naar Rick Deckard, een voormalige Blade Runner van de politie die al 30 jaar vermist is. Hij hoopt van hem de juiste antwoorden te krijgen.

De film werd intussen overladen met positieve recensies en mag waardig naast (of zelfs boven?) het origineel van Scott staan. De fotografie van veteraan Roger Deakins, die al samenwerkte met o.a. Martin Scorsese en de gebroeders Coen, hoort volgens Focus Knack thuis in een museum en dat kunnen we alleen maar beamen. Een must see!

Credits: Denis Villeneuve (regie), Hampton Fancher, Michael Green (scenario), met o.a. Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Robin Wright, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Dave Bautista, Edward James Olmos e.a.

Bekijk de trailer

Prijs

  • Basisprijs: 7 euro
  • Kortingsprijs met Vriendenpas: 5 euro
  • Kortingsprijs zonder Vriendenpas: 6 (-26j en groepen vanaf 12 personen)
  • In Cinema Westside kan je zelf kiezen waar je zit in de zaal, bekijk een filmpje hoe je dat doet

Duur: 163 minuten

Persquotes

“Denis Villeneuve bewijst met ‘Blade Runner 2049’ dat film dé kunstvorm van het derde millennium is.”
Focus Knack, 3/10/2017)

“We hebben er zo lang mogelijk mee gewacht (…) maar het is tijd om eindelijk onze gedachten bijeen te rapen over wat veel mensen hét cinema-evenement van het jaar noemen: de langverwachte terugkeer van de mythische sf-cultprent ‘Blade Runner’, zonder tegenspraak één van de uniekste, diepst in de botten kruipende, meest mágische films aller tijden.”
(Humo, 4/10/2017)

Wanneer

  • dinsdag 23 januari 2018
    van 20.00 uur

Waar

Cultuurcentrum Evergem - Stroming
Weststraat 31 9940 Evergem (Sleidinge)

Reservatie

Contact

Kalender Aanraden