Naar inhoud

Film Fest Gent On Tour: Un beau soleil intérieur (Frankrijk, 2017)

Deze informatie is niet meer actueel!

Gedurende het jaar komen talloze films in de reguliere bioscooproulatie die in aanmerking zouden komen voor een plek op het Film Fest Gent, maar die omwille van de timing niet geprogrammeerd kunnen worden. Gedreven door de wens om filmcultuur het hele jaar door op de agenda te zetten, bouwt de organisatie met Film Fest Gent On Tour aan een netwerk van Vlaamse vertoners en distributeurs dat de kwaliteitscinema bij een ruim publiek kan promoten. Film Fest Gent On Tour wordt ook gedragen door het brede vertonersveld in het Vlaamse gewest. Het gevarieerde aanbod bevat zowel werk van gevestigde waarden als van aanstormend talent. 

 

Isabelle (glansrol voor Juliette Binoche) is een Parijse artieste die we volgen in al haar romantische en minder romantische escapades. Als een vrouwelijke Woody Allen frequenteert ze restaurants, bars, galeries en theaters, intussen mijmerend over haar liefdesleven. Ze is obsessief en cynisch, maar romantisch, en gaat van de ene naar de andere man in de hoop een partner te vinden waarbij ze zichzelf kan zijn. 

Ze heeft affaires met een getrouwde bankier, een zelfbewuste acteur, een sensitieve kunstenaar, haar ex ... Allen fragmenten van het complete beeld dat ze zoekt. Uiteindelijk belandt ze op de bank van de new-age-babbelaar-therapeut (Gérard Depardieu) in de hoop van hem te horen hoe ze de juiste keuzes kan maken. 

Geïnspireerd door Roland Barthes ‘Fragments d’un discours amoureux’ hebben Claire Denis (‘Chocolat’) en romanschrijver Christine Angot een sfeervolle en weemoedige romantische komedie gemaakt met Juliette Binoche in een van haar meest boeiende en veeleisende rollen.

Bezetting

Claire Denis (regie), met o.a. Juliette Binoche, Gérard Depardieu, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Josiane Balasko

Duur: 94 minuten

Bekijk de trailer van Un beau soleil intérieur

Prijs

  • Basisprijs: 7 euro
  • Kortingsprijs met Vriendenpas: 5 euro
  • Kortingsprijs zonder Vriendenpas: 6 (-26j en groepen vanaf 12 personen)

www.filmfestival.be 

Wanneer

  • dinsdag 19 september 2017
    van 20.00 uur

Waar

Cultuurcentrum Evergem - Stroming
Weststraat 31 9940 Evergem

Reservatie

Contact

Kalender Aanraden