Naar inhoud

Filmevent - Sprakeloos - UITVERKOCHT

Deze informatie is niet meer actueel!

30 minuten + 105 minuten film - geen pauze

Reservelijst voor uitverkochte voorstellingen

Deze voorstelling is uitverkocht, je kan je inschrijven op de lijst voor uitverkochte voorstellingen.

Cinema Westside – met een knipoog naar de Weststraat – is de gloednieuwe naam voor de theaterzaal die vanaf dinsdag 19 september elke dinsdag om 20 uur een bioscoop wordt.

We mikken niet alleen op de betere kaskraker of bekende Vlaamse film, maar werken ook samen met het Filmfestival Gent onder de noemer Film Fest Gent On Tour, waarbij je elke derde dinsdag van de maand een avant-première kan meepikken. Kortom, een mix van bekende films en de betere kwaliteitsfilms.

Om het filmprogramma met verve in te luiden, plannen we een gratis filmevent. Wim De Witte, programmator van het Filmfestival Gent, licht dan ook het concept van Film Fest Gent On Tour toe. Daarna volgt de film ‘Sprakeloos’ van Hilde Van Mieghem, naar de bestseller van Tom Lanoye.

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Verwacht je aan een exclusieve gala-avond met toffe omkadering en een drankje!

Bekijk de trailer van Sprakeloos

Bezetting

Hilde Van Mieghem (regie, scenario), Bert Scholiers (scenario), Tom Lanoye (origineel verhaal), met o.a. Stany Crets, Viviane De Muynck, Rik Van Uffelen, Marie Vinck, Flor Decleir, Hans Kesting

Met steun van Provincie Oost-Vlaanderen

 

Wanneer

  • zaterdag 16 september 2017
    van 20.00 uur

Prijs

Gratis

Waar

Cultuurcentrum Evergem - Stroming
Weststraat 31 9940 Evergem

Contact

Kalender Aanraden